OM NORDKYSTENS BALLETSKOLE

Det har været en kæmpe stor fornøjelse at få lov til at åbne den første balletskole i Gilleleje.

Vi slog dørene op og startede i august 2020, og balletskolen bliver til daglig ledet af Julie Valentin, der nyder at dele ud af sin store danseglæde.

Vi er en balletskole for børn og voksne i alle aldre, hvor danseglæden står øverst på programmet.

Det betyder at når selv fødderne og hovedet driller nogle gange, og vi må koncentrere os ekstra meget, tilstræber vi os først og fremmest på at have det sjovt i studiet.

Vores mål er at alle elever går fra ballettimen med rank ryg og et smil på læben. Træningen har en styrkende effekt på vores holding og selvtilliden vokser hver gang vi mestrer noget nyt.

Balletskolen har blandt andet to store årlige forestillinger hvor børnene får lov at mærke glæden ved at stå på en scene.

I december afholdes en juleballet med handling og fine kostumer, som opføres på scenen i Gribskov Kultursal.

Og i juni afsluttes sæsonen hvert år med en diplomoverrækkelse i Gilleleje Kulturhavn, hvor holdene hver især fremviser det de har lært og hver elev modtager et diplom som tegn på at de har gennemført sæsonen.

For de ældste og mest øvede elever tager vi ydermere en tur til København hvor vi deltager i Store Balletskoledag på Det Kgl Teater.”Ballet giver mig en kæmpe glæde fordi det er en blanding af udfordrende og yndefulde bevægelser, musik og historiefortællingens magi!”


Julie Valentin – Serenade på Det Kgl. Teater

UNDERVISERE

Julie Valentin

Julie startede på balletskolen på Det Kgl. Teater som 11 årig og fik et liv fyldt med dans, magi og eventyr. I 2011 blev hun pensioneret efter næsten 20 år som balletdanser, hvorefter hun tog en studentereksamen og et par år på Det Kgl. Akademi for arkitektur. 

Balletten spillede dog stadig en vigtig rolle i Julie´s liv, da hun ved siden af studierne begyndte at undervise på en privat balletskole i Ørestaden i 2012. Balletundervisningen tog hurtigt al opmærksomheden og Julie fandt ud af at hun nu ville ligge sin fulde energi i at videreformidle balletten.

I 2019 flyttede Julie og hendes mand sammen med deres to små børn til Smidstrup, og faldt pladask for lokalområdet og dets mennesker. Dette var det oplagte sted at kaste sig ud i et nyt balleteventyr og hurtigt begyndte planerne for Nordkystens Balletskole at tage form. 

Julie har altid høje forventninger til sine elever og glæder sig utrolig meget til hver eneste time. Hendes undervisning er fyldt med grin og godt humør. Hun lærer alle sine elever at ingen trin er for svære at lære, så længe man tager ja-hatten på og tør at kaste sig ud i dansen med et smil på læben og masser af kærlighed til kunstarten.

Alma Olivia Kreisby Skjødt

Alma begyndte sin klassiske ballettræning som 7 årig på Fredensborg Balletskole. 

Her dansede Alma mange spændende roller og uddrag fra kendte balletter som f.eks. Svanesøen, Sylfiden og Nøddeknækkeren. Hun har også selv været med til at koreografere flere danse. 

Alma startede som elev på Nordkystens balletskole i august 2020 og var fra starten tilknyttet som hjælpelærerinde. Siden august 2021 har hun i tæt samarbejde med Julie været i oplæring til selv at kunne varetage undervisningen. 

Alma er en sød og fokuseret underviser, der formår at videregive sin kæmpe danseglæde til eleverne samtidig med hun sætter den grundliggende teknik i forreste række.  

HJÆLPELÆRERINDER

På de mindste hold, for de 3-4 årige og de 5-6 årige, har underviseren altid 1-2 hjælpelærerinder med i salen. 

Amalie Haim

Amalie har været med som hjælpelærerinde lige siden balletskolen åbnede i 2020 og danser selv på 13-18 års holdet hver uge. Amalie er altid klar med en hjælpende hånd når balletskoen sidder forkert eller skørtet skal bindes. 

Anna T

Anna har danset på balletskolen siden vi åbnede dørene i 2020. Anna tager altid imod jeres børn med et stort smil og er klar med en varm hånd hvis eleverne er lidt generte.